BINE AŢI VENIT!

sâmbătă, 18 septembrie 2010

Pulpă de porc cu cartofi la cuptor

 

   Azi soţul meu a fost bucătarul, ceea ce a pregătit este una din mâncărurile mele preferate! Cred că este prima mâncare pe care a preparat-o el, singur, fără ajutor. Aşa a descoperit că are stofă de bucătar.


Ingrediente:

6 cartofi
1/2 kg pulpă de porc
1 ardei capia roşu
1 morcov
ceapă verde, 3 buc
pătrunjel verde
condiment barbeque (precizez că soţul meu folosește condiment doar de la Cosmin sau Knorr)
ulei de măsline şi/sau unt
200g smântână
usturoi

Preparare:


Se taie cartofii si ardeiul cubulețe, morcovul şi ceapa verde - rondele, se pun împreună într-un vas. Se amestecă cu puţin ulei,condiment şi cu pătrunjelul mărunţit.


   Carnea se taie bucăţele mai mărişoare.Împănaţi carnea cu felii de usturoi apoi condimentaţi-o bine de tot. Pentru a vă fii mai uşor vă recomand să o ungeţi cu ulei înainte.
   Tava se unge cu unt sau ulei. Se aşează carnea astfel încât să rămână loc între bucăţi. Se pun legumele deasupra şi se acoperă cu o folie de aluminiu.


   Se dă la cuptor pentru cca 30-40 minute, practic până ce morcovul devine moale. Apoi se pune smântâna şi se mai lasă încă 5 minute la cuptor fără folie.


   În locul pulpei de porc se poate folosi şi pulpe de pui superioare, savoarea mâncării fiind dat în special de cartofi.
A ieşit super bun! Poftă bună!

2 comentarii:

Unknown spunea...

Sunteti culmea !!!Eu nu mai pot sa ma tin de regimul meu alimentar,din cauza voastra.Imi faceti pofta !Astazi am mancat 4 eugenii si o ciocolata,dupa ce am vazut tortul de clatite,of Doamne,nu mai intru sa vad,Va pup .

Zsuzsa spunea...

Nu vrem să vă facem în ciudă, noi vă iubim. Şi noi vă pupăm.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails