I-am zis "c'est la vie", pentru că aşa e şi viaţa, amăruie, acrişoară dar în acelaşi timp dulce şi gustoasă. Reţeta e adaptarea mea, o combinaţie inventată, foarte uşor de preparat şi cu impact.
Ingrediente:
4 gălbenuşuri de ou
120 g unt
250 g zahăr
3 linguri cacao
200 ml lapte
250 g făină
1 linguriţă rasă de bicarbonat de sodiu
Pentru umplutură
150 g nucă măcinată
8-10 linguri dulceaţă
Pentru ornat:
200 g ciocolată amăruie
puţin ulei
Se freacă gălbenuşurile cu unt şi cu zahăr până devine o compoziţie spumoasă. Se adaugă cele trei linguri de cacao, făina amestecată cu bicarbonatul de sodiu şi laptele. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, şi se pune în cuptorul preîncălzit pentru 15-20 de minute.
Când s-a răcit scoatem din tavă şi tăiem în două. Amestecăm nuca măcinată cu dulceaţa şi întindem între cele două foi. Topim ciocolata cu puţin ulei şi turnăm peste prăjitură.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu