BINE AŢI VENIT!

marți, 28 decembrie 2010

Prăjitură "c'est la vie"

   I-am zis "c'est la vie", pentru că aşa e şi viaţa, amăruie, acrişoară dar în acelaşi timp dulce şi gustoasă. Reţeta e adaptarea mea, o combinaţie inventată, foarte uşor de preparat şi cu impact.

Ingrediente:
4 gălbenuşuri de ou
120 g unt
250 g zahăr
3 linguri cacao
200 ml lapte
250 g făină
1 linguriţă rasă de bicarbonat de sodiu
 
Pentru umplutură
150 g nucă măcinată
8-10 linguri dulceaţă

Pentru ornat:
200 g ciocolată amăruie
puţin ulei

Preparare:
   Se freacă gălbenuşurile cu unt şi cu zahăr până devine o compoziţie spumoasă. Se adaugă cele trei linguri de cacao, făina amestecată cu bicarbonatul de sodiu şi laptele. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, şi se pune în cuptorul preîncălzit pentru 15-20 de minute.
   Când s-a răcit scoatem din tavă şi tăiem în două. Amestecăm nuca măcinată cu dulceaţa şi întindem între cele două foi. Topim ciocolata cu puţin ulei şi turnăm peste prăjitură.


Poftă bună!

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails