De foarte mult timp îmi doream să încerc această reţetă, şi am considerat că de Crăciun este cel mai indicat, turta dulce fiind o bunătate tradiţională în această sfântă sărbătoare. Reţeta este de la Edo!
Ingrediente:
500 g făină
150 g zahăr pudră
250 g miere
125 g margarină
1 ou
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
25 g cacao
scorţişoară
pentru ornat: 1 albuş, 150 g zahăr pudră
Preparare:
Se pune miere cu zahărul la încălzit, după care se adaugă margarina şi se lasă la răcit. Când s-a răcit, se adaugă oul, cele 25 de g de cacao, scorţişoara, bicarbonatul şi făina. Compoziţia obţinută se pune în frigider pentru 2 ore.
După două ore, se întinde aluatul cam de jumătate de deget gros şi se taie formele. Se pun în cuptor pentru 10 minute.
Când s-au răcit se pot orna cu albuşul amestecat cu zahărul pudră.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu