BINE AŢI VENIT!

vineri, 24 decembrie 2010

Turtă dulce

   De foarte mult timp îmi doream să încerc această reţetă, şi am considerat că de Crăciun este cel mai indicat, turta dulce fiind o bunătate tradiţională în această sfântă sărbătoare. Reţeta este de la Edo!

Ingrediente:
500 g făină
150 g zahăr pudră
250 g miere
125 g margarină
1 ou
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
25 g cacao
scorţişoară

pentru ornat: 1 albuş, 150 g zahăr pudră

Preparare:
   Se pune miere cu zahărul la încălzit, după care se adaugă margarina şi se lasă la răcit. Când s-a răcit, se adaugă oul, cele 25 de g de cacao, scorţişoara, bicarbonatul şi făina. Compoziţia obţinută se pune în frigider pentru 2 ore. 
   După două ore, se întinde aluatul cam de jumătate de deget gros şi se taie formele. Se pun în cuptor pentru 10 minute. 


Când s-au răcit se pot orna cu albuşul amestecat cu zahărul pudră. 



Poftă bună!

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails