Este una din specialităţile mamei mele, de la ea am învăţat să fac această mâncare, defapt este cea mai bună garnitură după cartofii prăjiţi :). Ieri am făcut pentru prima oară şi vreau să zic au ieşit super. Am primit doar laude de la soţul meu. Se pot servi cu orice tip de carne, în special prăjită. Noi am mâncat cu chifteluţe.
3 cartofi mijlocii de persoană
sare, piper, boia, pătrunjel verde
ulei de măsline
Preparare:
Se spală cartofii şi se pun la fiert. Când au fiert se curăţă de coajă şi se dau pe răzătoare. Într-o oală se toarnă puţin ulei, se adaugă cartofii raşi, se condimentează cu sare, piper, boia, după gust. Se pun pe foc mic pentru 5 minute şi se amestecă continu. La sfărşit se adaugă şi pătrunjelul.
Se ia o sită mică, cu o lingură se aşează în sită cartofii după care se întoarce pe farfurie. Astfel iese forma de bulgăre. Se pot orna cu roşii, castraveţi muraţi, ardei, gogoşar, în funcţie de imaginaţia fiecăruia. O garnitură simplă de preparat, estetică şi foarte gustoasă. Poftă bună.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu