BINE AŢI VENIT!

marți, 14 septembrie 2010

Negrese


   Vineri a venit soţul meu acasă şi m-am gândit să îl aştept cu prăjitura lui preferată, aşa că am făcut negrese. Au iesit super.

Ingrediente:
6 ouă
jumătate pachet margarină Unirea
350 g zahăr
3 linguri cacao
100 ml lapte
250 g făină
1 praf de copt

Preparare:
Se separă oul, gălbenuşul de albuş, se pun în vase separate. Se topeşte margarina şi se lasă un pic la răcit.
Se bate gălbenuşul cu 250 g zahăr, se adaugă margarina, praful de copt, făina, cele trei linguri de cacao şi la sfărşit laptele. Trebuie să iasă un aluat un pic mai moale. Aluatul obţinut se toarnă într-o tavă unsă cu margarină. Se pune în cuptorul încins circa 15 min.
Când e gata, se bate albuşul şi se adaugă restul de 100 g zahăr. Se scoate prăjitura din cuptor şi se întinde albuşul bătut peste. Se pune înapoi circa 5 minute, până începe să prindă albuşul o culoare aurie.

Un comentariu:

Lia spunea...

Am mancat si eu din ele,au fost f bune,tin sa-ti multumesc si pe aceasta cale ca nu mai uitat si mi-ai adus si mie desi stau la cativa zeci de km.Asa nora mai rar.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails