BINE AŢI VENIT!

miercuri, 15 septembrie 2010

Musaca de cartofi


Cum fac eu musaca deobicei:

Ingrediente:
jumătate kg carne tocată amestec
1 ceapă roşie
2 roşii
usturoi, 2-3 căţei
sare, piper
6 cartofi nu foarte mari
caşcaval
smântână


Preparare:

Se pun cartofii la fiert. Când sunt gata, se curăţă de coajă şi se dau pe răzătoare, după care se aşează într-un vas termorezistent, cu un pic de ulei pe fund. 
Într-o tigaie de teflon mai adâncă, se toarnă puţin ulei şi se pune ceapa şi usturoiul la călit. Între timp se curăţă roşiile de coajă şi se taie mărunt. Când ceapa e călită, se pune peste ea carnea tocată şi se lasă să se rumenescă, după care se adaugă sare, piper, roşiile mărunţite iar la sfârşit un pic de pătrunjel verde. 
Compoziţia astfel obţinută se aşează peste cartofi şi se rade cât mai mult caşcaval peste.
Se pune în cuptorul încălzit şi se lasă circa 30 de minute, până prinde o culoare aurie. Se poate servi cu smântână.

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails