Ingrediente:
5 cartofi nu foarte mari
1 ou
4-5 linguri făină
sare, piper
Pentru prăjit: 2 ouă, făină, pesmet
piept de pui (cât doriţi)
condiment pentru pui
Preparare:
Se fierb cartofii în coajă. Se curăţă, se dau pe răzătoare sau se zdrobesc ca pentru pireu (eu am ales zdrobitul, e mai comod). Se adaugă sarea, piperul (după gust), oul şi făina, după care se frământă bine. Din aluatul obţinut se formează biluţe.
Se bat cele două ouă. Trecem biluţele prin făină, ou şi pesmet (în această ordine) şi punem la prăjit. Se lasă până prind o culoare aurie.
Ca să fie mai uşor la urmă, eu am ales să amestec pesmetul cu ouăle bătute, astfel fiind necesar să trec cartofii doar prin făină şi oul cu pesmet :)
Când am terminat, carnea spălată şi tăiată felii o condimentăm şi punem pe grătar la prăjit.
În lipsa grătarului puteţi folosi o tigaie de teflon fără a pune ulei în ea. Se serveşte împreună cu crochetele, şi cu ceva murătură (ce poftiţi), noi am ales ardei copţi şi muraţi.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu