Reţeta e de la mama mea, cand eram mici ne făcea foarte des griş, un fel de griş cu lapte doar că nu cu lapte ci cu apă. Se prepară exact pe dos. Atâta e de gustos. Sper să vă placă reţeta. Pentru 2 persoane:
Ingrediente:
puţin ulei
8 linguri griş
aproximativ 500 ml apă
un praf de sare
2 linguri zahăr
Preparare:
Pregătim apa. Într-un vas turnăm ulei cât să acopere fundul acestuia şi punem pe foc. Adăugăm grişul şi amestecăm continu până se căleşte un pic şi devine auriu. Se toarnă apa peste, nu toată deodată, cam jumate şi după aceea restul în funcţie de nevoie, să nu fie prea gros grişul dar nici prea subţire. Se amestecă bine şi se adaugă zahărul şi sarea. Se fierbe aproximativ 10 minute timp în care se amestecă continu. Pentru toping se presară cu zahăr şi cacao. Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu