BINE AŢI VENIT!

duminică, 12 septembrie 2010

Oraşe necunoscute

   Vă voi povesti despre oraşul în care am copilărit, oraşul în care mi-am cunoscut soţul, oraşul care este un loc turistic neexploatat. Nu ştiu câţi dintre voi aţi auzit de Bălan.
   Este un orăşel foarte mic, aşezat la poalele munţilor Hăşmaş, pe valea vestitului râu Olt... defapt se poate spune că este locul de naştere al râului Olt. Orăşelul s-a format în 1825, când a devenit o colonie minieră de sine stătătoare, asta după ce s-a despărţit de comuna Sîndominic. Este un oraş înconjurat de munţi acoperiţi de brazi veşnic verzi, un orăşel răcoros şi...
...foarte liniştit, numa bun de adăpost în zilele fierbinţi ale verii, pentru drumeţii deloc periculoase, pentru recreere şi în special pentru a scăpa de poluarea din oraşe şi de stresul din fiecare zi.
   Pe moment, oraşul are un număr aproximativ de şapte mii de locuitori, din care farte mulţi sunt plecaţi în străinătate. Înconjurat de rezervaţia naturală Cheile Bicazului - Hăşmaşul Mare, cuprinzând o floră şi o faună extraordinară, oraşul se prezintă ca o bucăţică ruptă din paradis, un colţ din Rai care merită vizitat. Are la dispoziţie ca şi locuri de cazare mai multe pensiuni, cu servicii mulţumitoare. Accesul se face de pe DN 12, traversând localitatea Sîndominic.
  Mai multe informaţii despre localitate puteţi găsi pe www.orasulbalan.ro

Un comentariu:

Anonim spunea...

Intr-adevar Balanul este un loc minunat! Eu merg acolo de 10 ani (organizez tabere acolo) si este un loc de suflet pt mine! Am dus si f multi straini acolo si au ramas uimiti de frumusetea si "salbaticia" zonei. Din pacate aceasta se schimba de la un an la altul din cauza exploatarilor masive de lemn care distrug frumusetea zonei. Sper sa se opreasca la timp! Oricum, merita vizitat!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails