BINE AŢI VENIT!

duminică, 26 septembrie 2010

Cotlet Matrai

   
   Se numeşte cotlet, dar chiar dacă se prepară din cotlet de porc noi folosim piept de pui :). Este una din mâncărurile mele preferate, până sâmbătă o prepara soţul meu dar acum a venit şi rândul meu. A ieşit tare bun. Este foarte uşor de preparat, foarte saţios şi foarte gustos. Reţeta este pentru 2, maxim 3 persoane.

Ingrediente:
O bucată de piept de pui cam de 400g  (poate fi şi cotlet de porc, dezosat)
6 cartofi nu foarte mari
3 ouă
puţină făină
1 smântână mică
2 căţei de usturoi
caşcaval, după plac
condiment barbeque sau de pui
sare, piper

Preparare:
Se curăţă cartofii, se rad, se storc bine şi se pune puţin sare şi piper.

Carnea se spală şi se condimentează cu condiment barbeque sau condiment de pui.
Ouăle se bat şi se adaugă făină, aproximativ 3 linguri în aşa fel încât să nu rămână cocoloaşe.
Într-o tigaie mai mare, se pune puţin ulei, se aşează jumătate din cartofi, jumătate din oul bătut, peste se pune carnea după care se acoperă cu cealaltă jumătate de cartofi şi restul de ou bătut. Carnea se aşează în aşa fel încât să nu ajungă până pe margini penru a se putea unii straturile de cartofi.
Se pune pe aragaz la foc nu foarte mic până se rumenşte bine de tot pe ambele părţi.



   Între timp, se curăţă usturoi, se pisează sau dacă nu aveţi cu ce atunci se taie mărunt. Se aşează peste smântână, se adaugă puţin ulei de măsline şi se amestecă bine. Caşcavalul se rade.
   Când sunt gata cartofii, se scot pe farfurie, se pune sosul obţinut din smântână pe ei după care peste se aşează caşcavalul ras. Se poate servi cu salată asortată. 
   Poftă bună!


Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails