Reţeta este de pe blogul J&L, bineînţeles, adaptată un pic, şi eu le zic piersici, pentru că sunt un pic cam mari pentru a fi caise :)). Foarte uşor de preparat, foarte moi şi gustoase, pur şi simplu nu te poţi sătura cu ele, recomand porţie dublă :)
Ingrediente:
1 pachet de margarină Unirea
1 cană zahăr
1 lingură oţet
1 ou
făină cât cuprinde
Cremă: jumătate de pachet de unt, 3 linguri zahăr, o lingură cacao, esenţă de rom
Pentru ornat: colorant alimentar, zahăr
Preparare:
Se freacă margarina cu zahărul, se adaugă oul, şi oţetul, după care urmează făina până obţinem un aluat vârtos. Se formează biluţe mai mici ca o nucă, se aşează în tavă şi se pun la copt pentru 15 minute.
Când s-au răcit se scobesc cu un cuţit pe partea cu care au stat pe tavă.
Se freacă untul cu zahărul, se adaugă cacao şi esenţa de rom plus compoziţia rezultată din scobirea fursecurilor. Cu această cremă se umple fursecurile. Eu unele le-am umplut cu dulceaţă.
Ca să le ornez, le-am trecut prin colorant alimentar, după care prin zahăr. Au ieşit foooarte gustoase:)
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu