BINE AŢI VENIT!

duminică, 2 ianuarie 2011

Pernuţe cu aromă de gyros :)

O bunătate de mâncare, care satisface poftele pentru mâncarea fast-food :)


Ingrediente:
500 g făină
aprox 300 ml apă
1 drojdie uscată
1 linguriţă sare
1 linguriţă zahăr

pentru umplut: o bucată carne pui
pentru topping: sos tzatziki (smântână amestecată cu sos de usturoi şi condiment tzatziki), sos iute(condiment Eros Pista şi ketchup)



Preparare:
   Am amestecat făina pe rând cu drojdia, sarea şi zahărul după care am adăugat apa puţin câte puţin până am obţinut un aluat pufos, nelipicios. Am lăsat la dospit 30 de minute. Am condimentat şi am prăjit carnea după care am tăiat-o mărunt.


    Am împărţit aluatul în 4, am întins fiecare bucăţică, am aşezat peste carnea, şi am format pernuţa. A urmat aşezatul în tavă şi ţinutul în cuptor pentru 30 de minute. 



Când a fost gata am pus sosul deasupra şi l-am mâncat cu poftă :)).
Poftă bună!

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails