O nouă reţetă ce am învăţat-o de pe blogul lui Edó, seamănă foarte mult cu feliile de mac. Este un desert foarte uşor de preparat. Eu am fost încântată de rezultat. Succes!!!
Ingrediente pentru aluat:
7 albuşuri de ou
5 linguri de zahăr
150 g nucă de cocos
4 linguri făină
1 linguriţă rasă de bicarbonat de sodiu sau un praf de copt, ce preferaţi
Ingrediente pentru cremă:
7 gălbenuşuri de ou
200 ml lapte
2 linguri făină
200 g unt
5 linguri zahăr
2 pliculeţe de zahăr vanilat
Pentru ornat: 100 g nucă de cocos
Preparare:
Se bat albuşurile pe jumate, se adaugă zahărul şi se continuă mixarea până se obţine o spumă tare. Cu o lingură adăugăm nuca de cocos, după care şi făina amestecată cu bicarbonatul de sodiu. Se amestecă uşor şi se întinde într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Aluatul se pune la copt pentru aproximativ 20 de minute. Se lasă până începe să prindă o culoare aurie.
Între timp se prepară crema. Se amestecă gălbenuşurile cu făina după care se adaugă laptele , puţin câte puţin fără a face cocoloaşe. Se pune la fiert şi se amestecă continu. Se va lăsa până devine o cremă nu foarte groasă. Când s-a răcit, se freacă untul cu zahărul şi se amestecă cu crema. Se întinde peste aluatul copt şi se acoperă cu un rând de nucă de cocos.
Poftă bună!
3 comentarii:
Örülök hogy ízlett,s ugye hogy milyen egyszerű?:)
nagyon egyszeru az elkeszitese, de amilyen hamar kesz van olyan hamar el is fogy :)
Igen,nem nagy adag,de ilyen krémesből elég is ennyi:)
Trimiteți un comentariu