Ingrediente pentru blat:
6 albuşuri
200 g zahăr
100 g mac
60 g nucă de cocos
3 linguri făină
1/2 praf de copt
Ingrediente pentru cremă:
6 gălbenuşuri
7 linguri zahăr
5-6 linguri făină
1/2 l lapte
zahăr vanilinat
1 pachet margarină
Separat pentru ornat trebuie 1 pachet de biscuiţi Petit Beurre, şi puţină nucă de cocos.
Preparare:
Batem albuşurile împreună cu zahărul până iese o spumă tare. Adăugăm nuca de cocos, macul, şi praful de copt amestecat cu făină. Aluatul obţinut se pune în cuptor aproximativ 15 minute.
Separat, pentru cremă, batem gălbenuşurile cu zahărul, făina, zahărul vanilinat şi laptele. Punem la fiert până se face un aluat gros. Când încă e călduţ, adăugăm margarina. Opţional, când s-a răcit de tot, scoatem un sfert şi adăugăm un pliculeţ de capuccino.
Aşezarea se face aşa: Peste aluatul copt punem 3/4 de cremă, peste aşezăm biscuiţii, strânşi unul lângă celălalt, punem restul de cremă şi presărăm cu nucă de cocos. Se poate servi după ce bisciuţii sau înmuiat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu