Pentru sâmbătă am vrut să fac ceva bun, deosebit şi după părerile celor care au mâncat sunt convinsă că am reuşit. Reţeta o scriu pe blog în special pentru Cosmin, lui i-au plăcut mult biscuiţii. Trebuiau să fie biluţe, dar na, niciodată nu se va potrivi socoteala de acasă cu cea de le piaţă. C'est la vie!
Ingrediente:
80 g margarină
200 g ciocolată
2 ouă
100 g zahăr tos
2 pliculeţe zahăr vanilat
10 linguri de făină cu vârf
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
zahăr pudră
Preparare:
Se topeşte margarina într-un vas, pe foc.
Ciocolata trebuie mărunţită.
Când e gata margarina se adaugă ciocolata şi se amestecă până s-a topit complet şi se lasă la răcit.
Într-un vas, se amestecă ouăle cu zahărul, zahărul vanilat şi bicarbonatul de sodiu. Când e gata se toarnă ciocolata peste după care se adaugă încet şi făina. Compoziţia obţinută se pune în frigider, dar nu înainte de a pune o folie direct peste aluat.
Se lasă până a doua zi.
Se lasă până a doua zi.
A doua zi, se pune o folie de aluminiu în tavă, se ia cu o linguriţă câte puţin din aluat, se formează biluţe care trebuiesc trecute prin zahăr pudră şi se aşează în tavă.
Se ţin în cuptor aproximativ 15 min.
Poftă bună!
2 comentarii:
zsuzsi sa stii ca au fost cele mai bune prajituri pe care le-am mancat vreodata si crede-ma ca am incercat multe :P sambata chiar mi-a fost teama ca o sa-ti mananc toata tava de prajituri :)) au fost excelente, mersi pentru reteta, aveti grija de voi
mersi mult Cosmin, ma bucur tare mult ca au fost bune :) sa iti fie de bine
Trimiteți un comentariu