BINE AŢI VENIT!

duminică, 2 ianuarie 2011

Ruladă de spanac

   Plictisită de reţeta clasică de spanac am hotărât că trebuie să încerc reţeta de pe Caietul cu reţete. Sincer, mă aşteptam să nu îmi iasă cine ştie ce, mai ales că am făcut adaptări. Vreau să zic că a ieşit super!

Ingrediente:
aprox 300 g spanac
200 g cremă de brânză
2 linguri unt
3 ouă
1 linguriţă rasă bicarbonat de sodiu
4 linguri făină
1 ardei roşu capia
1 ceapă roşie
1 lingură ciuperci (la borcan)

Preparare:
   Se bat albuşurile cu un praf de sare, se adaugă gălbenuşurile, spanacul, şi bicarbonatul de sodiu amestecat cu făina. Aluatul obţinut se toarnă într-o tavă cu hărtie de copt. Se pune în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30 de minute. Când e gata se răstoarnă pe o altă hârtie de copt cu partea de sus în jos şi se rulează strâns. Se lasă la răcit. 
   Se căleşte ceapa tăiată mărunt împreună cu ciupercile într-o lingură de unt. Se freacă crema de brânză cu untul, se adaugă ardeiul tăiat mărunt şi compoziţia de ceapă-ciuperci.
    Se întinde blatul de spanac, se întinde crema după care se rulează strâns. Se pune în frigider pentru o oră. Se feliază şi se serveşte. Pentru mai multe fotografii puteţi vizita "Caietul de reţete".


Poftă bună!!!

2 comentarii:

Postolache Violeta spunea...

Foarte frumoasa ti-a iesit rulada , m-a bucur tare mult ca v-a placut.Am mai facut si eu o tura inainte de craciun.Un an nou plin de impliniri langa minunata ta familie iti doresc !

Zsuzsa spunea...

multumesc!!!
Si noi va dorim un an bun, bogat, pasnic, plin de dragoste si sanatate!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails