BINE AŢI VENIT!

joi, 7 octombrie 2010

Clătite cu brânză de vacă


O reţetă simplă şi rapidă. Eu sincer cred că am descoperit că îmi place brânza de vacă, cel puţin aşa.

Ingrediente: 
300 g brânză de vaci
2 ouă
150 ml lapte
100 g zahăr
1 zahăr vanilat
300 g făină
1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
esenţă de rom

Preparare:
Brânza împreună cu zahărul şi zahărul vanilat se bat cu mixerul, se adaugă ouăle una câte una, laptele, esenţa de rom, bicarbonatul de sodiu şi făina. Se mixează până se obţine un aluat pufos, nu foarte gros.
Într-o tigaie, se pune puţin ulei şi cu un polonic se toarnă din compoziţie fără a se întinde ca la clătita clasică. 
Se coace pe ambele părţi. Se serveşte cu zahăr pudră, finetti sau dulceaţă. Poftă bună!

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails