BINE AŢI VENIT!

miercuri, 29 septembrie 2010

Pâine de casă


   Azi am făcut pentru prima oară pâine. Sincer nu mă aşteptam să iasă aşa bine. Vă împărtăşesc reţeta, dar ţin să vă anunţ că e mică pâinea, doar de jumătate de kg.

Ingrediente:
500 g făină
o lingură sare
3 linguri ulei (eu am folosit de măsline)
o lingură zahăr
150 ml lapte călduţ
50 ml apă (apa va trebui mai multă dacă faceţi din mai multă făină)
drojdie

Preparare:
Eu am ales să folosesc drojdie uscată pentru că nu am găsit proaspătă. Pot să zic că de acum numai din asta voi folosi.

Am amestecat făina cu drojdia, am pus uleiul, zahărul, sarea, laptele şi apa şi am frământat până aluatul nu a mai fost lipicios. L-am pus la dospit timp de o oră. 

Când a trecut ora, am pornit cuptorul, am pus aluatul în tavă şi l-am mai lăsat aprox 10 min după care am pus la copt. 

Eu a trebuit să ţin doar 35 de min, dar e foarte bine de ştiut că dacă pâinea e mai mare trebuie ţinut mai mult.

3 comentarii:

Edó spunea...

Nagyon jo lett igy elsore!Nekem kicsit ugy tunik,hogy nem kelt meg elegge a teszta,s lehet,hogy kicsit tobb folyadekot is kivant volna.Gratulalok,ugyes vagy:)

Zsuzsa spunea...

koszi, jo magas lett a kenyer, duplajara hagytam kelni, egy orat, folyadekot nem tettem tobbet mert ragacsos volt... igy elsore nagyon sikeres, es olyan jo az ize...tobbet nem veszek uzleti kenyeret, ki kell meg probalnom az oreg teszat, szombaton akarok kenyer suto gepet venni :D

Zsuzsa spunea...

a kovetkezot azert tobbet hagyom kellni :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails